Deze bewegingsvorm bestaat uit zeer gevarieerde reeksen van oefeningen (asanas), afgewisseld met ontspanning. Bij de uitvoering van de oefeningen wordt veel aandacht besteed aan de wijze waarop men het beste kan in en uitademen...
ook specifieke ademoefeningen (pranayama’s) behoren tot het gebied van de Hatha Yoga.

Door het aandachtig uitvoeren van de oefeningen, gecombineerd met een bewuste manier van ademen, ontwikkelt de beoefenaar naast lichamelijke soepelheid en kracht tegelijkertijd ook het concentratievermogen, wat uiteindelijk een voorwaarde is voor meditatie.

Wat kan Hatha Yoga voor u betekenen?

Veel mensen kiezen voor Hatha Yoga als stevige oefenvorm die het lichaam in conditie brengt en houdt zonder het uit te putten, als rustpunt in het vaak hectische dagelijks leven, als onderdeel van hun persoonlijke ontwikkeling of als voorbereiding op meditatie.

Vaak zijn ook lichamelijke of spanningsklachten een reden om met de beoefening van yoga te beginnen, deze klachten komen soms voort uit bijvoorbeeld een verkeerde lichaamshouding, onnodig en onbewust spanning vasthouden of een ongunstige manier van ademen.

Als gevolg van het uitvoeren van de yoga houdingen wordt het bewustzijn over het functioneren van het eigen lichaam vergroot en is het mogelijk dergelijke klachten te voorkomen, te verminderen of zelfs te verhelpen.

Lesmethode

In Gaden Chökor Ling wordt lesgegeven volgens de Saswitha methode, dit betekent dat men de oefeningen uitvoert op een vaste plaats in de oefenruimte en over het algemeen zonder hulpmiddelen zoals blokken, touwen enz.

Er wordt gewerkt op matten (deze zijn in de oefenruimte aanwezig).

De lessen staan open voor iedereen vanaf 16 jaar en zowel voor beginners als voor mensen met meer ervaring omdat de oefeningen individueel en naar eigen kunnen worden uitgevoerd.

Er wordt stevig geoefend met genoeg ruimte voor ontspanning tussen de oefeningen door, ademoefeningen, theorie en korte meditaties komen regelmatig aan bod.

Wat mee te nemen?

Makkelijk zittende kleding, bijvoorbeeld joggingbroek of korte broek en T-shirt, bij voorkeur van natuurlijke stoffen zoals katoen (i.v.m. de statische elektriciteit), er is een kleedruimte aanwezig.

Grote badhanddoek

Geen schoeisel, er wordt op blote voeten geoefend.
n.b. op de locatie Oud Beijerland zijn geen matten aanwezig, deze dient u zelf mee te nemen

Kosten

De kosten bedragen 34,- euro per maand, contant of per bank te voldoen, een losse les kost 12,50 euro.
Een proefles is zonder kosten.


Lestijden

Maandag ochtend       9.45u tot 10.30u  locatie Rotterdam Overschie

Dinsdagavond          19.30u tot 20.45u   locatie Heijningen

Dinsdagavond          21.00u tot 22.15u   locatie Heijningen

Woensdagochtend      9.30u tot 10.45u   locatie Heijningen

Donderdagavond      19.30u tot 20.45u   locatie Heijningen

Vrijdagochtend           9.30u tot 10.45u   locatie Ridderkerk


Uw docent Aldi Niemeijer heeft na haar opleiding tot verpleegkundige en leraar verpleegkunde de 4-jarige opleiding tot yogadocent aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gevolgd, met als specialisatiejaar chakra psychologie, de modules adem en pranayama, ayurvedische massage en mantra/yantra. Zij geeft sinds 2000 les op verschillende locaties aan mensen van jong tot oud.