Ayurvedische massage is bedoeld om het lichaam te helpen ontspannen en gezond te houden/ de gezondheid te bevorderen, Ook kan de massage helpen bij het herstellen van blessures, het loslaten van in het lichaam opgehoopte afvalstoffen en vastgezette emoties met als doel dat men weer meer soepel en open door het leven kan gaan.

Om dit te bewerkstellingen zijn er diverse massage technieken die je tijdens de cursus leert toepassen, verder leer je over marma's (drukpunten) en energiebanen, werken met prana en gewicht, de werking van verschillen soorten olie en natuurlijk komt ook de Ayurvedische gedachte over gezondheid aan bod.
Een leuke maar best pittige cursus waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan.
De cursus start vanaf 16 januari 2016. De kosten voor de 8 zaterdagmiddagen (totaal  24 contacturen) zijn 289,- euro per persoon. Kom je met je partner dan in de bijdrage 250,- euro per persoon. Voor de cursus neem je 3 eigen handdoeken mee, 1 grote en 2 middelmaat, gemakkelijke kleding en pen/papier voor het maken van notities.
Voor de olie wordt gezorgd en ook zul je nu en dan informatie op papier uitgerijkt krijgen. Aan de cursus kunnen maximaal 20 mensen deelnemen. Aanmelding kan via de site of je kunt je opgeven bij Aldi.

De vorm van boeddhisme die wordt bestudeerd is die vanuit de Tibetaanse traditie, deze traditie behoort tot de Mahayana stroming. 

Soms kun je oefenen wat je wilt in de yoga groep en toch het idee hebben dat er allerlei zaken blijven liggen. Dan kan het nuttig zijn in een persoonlijk consult eens specifieker te kijken naar de achtergronden van het obstakel wat je ervaart. Tijdens zo'n gesprek kunnen worden uitgezocht wat nu goede oefeningen zijn die speciaal bij jou passen op dat moment. Ook kan er ademtherapie worden gegeven en kleine massages. Als laatste kunnen we ook kijken naar de chakra's en hoe deze funktioneren en jou emotioneel en lichamelijk beinvloeden.

Wanneer je een afspraak wil maken dan kan dat op woensdagmiddag vanaf 1 uur, de kosten zijn 15,- euro per half uur, je kunt jezelf via de site opgeven voor een consult.
.

Aiki-Jutsu Breda

Aiki-Jutsu heeft veel overeenkomsten met Aikido, aiki-jutsu is in tegenstelling tot aikido een traditionele Japanse zelfverdedigingskunst, ook wel bekend onder de naam ‘martial arts’. Aikido bestaat pas sinds 1930, terwijl aiki-jutsu een eeuwenoude geschiedenis kent. Aiki-jutsu kenmerkt zich door de cirkelvormige bewegingen waarmee de kracht van een aanvaller wordt weggeleid en vervolgens een nieuwe richting in wordt gestuurd. De bewegingen die worden gebruikt bij aiki-jutsu zien er soepel uit en zijn daarnaast zeer effectief.

In onze dojo in Heijningen, vlak bij Breda, geven wij aiki-jutsu lessen. Aiki-jutsu is een prachtige manier om weerbaar te zijn, zonder daarvoor agressie te gebruiken. Ook voor vrouwen in de omgeving van Breda is het lonend om aiki-jutsu lessen te volgen. Naast het zelfverdedigingsaspect is het vooral leuk om de oefeningen te doen in een groep. Tijdens de aiki-jutsu trainingen worden alle bewegingsmogelijkheden van het lichaam aangesproken. Tijdens de aiki-jutsu trainingen die we geven in onze dojo nabij Breda, wordt aandacht besteed aan conditie, technieken, reactievermogen, concentratie en soepelheid. Gaden Chökor Ling brengt de oude Japanse verdedigingskunst naar Breda.

In onze dojo is het mogelijk om alleen te trainen, maar ook om jezelf verder te bekwamen en kyu graden (banden) te behalen. Kyu graden zijn te behalen door vastgestelde examens te doorstaan. Deze examens worden afgenomen door daarvoor bevoegde leraren die verbonden zijn aan Wakai Ryu. De leraren die deze aiki-jutsu examensafnemen zijn internationaal erkend door de International Budo Academy (IBA).

Lestijden voor Aiku-Jutsu

De aiku-jutsu lessen worden op maandagavond tussen 19:30 uur en 21:00 uur verzorgd in onze Dojo in Heijningen (nabij Breda). Naast de reguliere lessen op de maandagavond kunnen de deelnemers aan deze cursus ook meedoen aan verschillende stages. Deze stages worden regelmatig in het centrum en daarbuiten georganiseerd en staan onder auspiciën van Renshei C. de Jongh, 8e dan. De data staan vermeld in de agenda.
 

Voor wie?

Onze aiki-jutsu lessen zijn geschikt voor een ieder die de leeftijd van 14 jaar bereikt heeft en zich wil bekwamen in deze prachtige verdedigingssort. Het is handig als je uit de buurt komt van Breda, Oosterhout gezien onze dojo zich op korte reisafstand bevindt van deze plaatsen.


Kosten

De kosten van de aiku-jutsu lessen zijn 30,- euro per maand (per kwartaal te voldoen), voor de stages zal een extra bijdrage worden gevraagd. Mocht u nog twijfelen, neem dan vrijblijvend deel aan een proefles.


Kleding

Om aiki-jutsu lessen te volgen is het dragen van een judopak verplicht. In onze dojo in Heijningen, in de buurt van Breda, zijn kleedkamers aanwezig. Er is dus mogelijkheid tot omkleden op locatie.
Deze bewegingsvorm bestaat uit zeer gevarieerde reeksen van oefeningen (asanas), afgewisseld met ontspanning. Bij de uitvoering van de oefeningen wordt veel aandacht besteed aan de wijze waarop men het beste kan in en uitademen...