Wat is Aiki-jutsu?


Aiki-jutsu behoort tot de martial arts, ofwel oude Japanse krijgskunsten waarvan de basis al meer dan 1000 jaar geleden is gelegd. Aiki- Jutsu is een verdedigings “sport” uit Japan die zich kenmerkt door cirkelvormige bewegingen waarmee de kracht van de aanvaller wordt weggeleid en een nieuwe richting wordt gegeven, de bewegingen zien er soepel uit maar zijn niettemin zeer effectief. 

Aiki- Jutsu is een prachtige manier om te leren op niet agressieve wijze toch weerbaar te zijn. De sport is, naast het verdedigingsaspect, ook vooral leuk om te beoefenen omdat alle bewegingsmogelijkheden van het lichaam worden aangesproken. We oefenen met een enthousiaste groep mensen, samenwerking is belangrijker dan competitie. Tijdens de trainingen wordt ondermeer aandacht besteed aan conditie, technieken, reactievermogen, concentratie en souplesse. Er zijn diverse erkende leraren die afwisselend lesgeven.

In onze Dojo is het mogelijk jezelf verder te bekwamen en kyu graden (banden) te behalen, dit gaat d.m.v. vastgestelde examens, deze examens worden afgenomen door daarvoor bevoegde leraren verbonden aan Wakai Ryu en zijn internationaal erkend.

Lestijden
Maandagavond van 19.30u tot 21.00u. (alle deelnemers) Woensdagavond drie maal per maand(gevorderden, voor schema zie agenda) van 19.00u tot 20.30u.

Naast de reguliere lessen kunnen de deelnemers aan deze cursus ook meedoen aan verschillende stages welke regelmatig in het centrum en daarbuiten georganiseerd worden, deze stages staan onder auspiciën van Shihan C. de Jongh, 8e dan, de data staan vermeld in de agenda.

Voor wie? Voor iedereen vanaf 14 jaar die zich wil bekwamen in deze prachtige verdedigingssport.

Kosten
De kosten van de lessen zijn 30,- euro per maand (per kwartaal te voldoen), voor de stages zal een extra bijdrage worden gevraagd, een proefles is gratis.

Kleding
Een judopak is voldoende, er is een kleedruimte aanwezig,op den duur kun je een Hakama (traditionele zwarte of blauwe broekrok ) aanschaffen

Relaties
Onze Dojo valt onder Wakai Ryu, hoofd leraar Shihan C. De Jongh, 8e dan
Aangesloten bij de FOG (Federatie Oosterse Gevechtskunst)
Aangesloten bij de NVBL (Nederlandse vereniging van Budo Leraren)
Wij zijn Hunbo Dojo van de IBA (International Budo Academy) afdeling Nederland

Gaden Chokor Ling
Kraaiendijk 14
4794SE Heijningen

KvK: 53128222
T: (0168) 476084
T: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.