Aiki-jutsu

Wat is Aiki-jutsu?

Aiki-jutsu behoort tot de martial arts, ofwel oude Japanse krijgskunsten waarvan de basis al meer dan 1000 jaar geleden is gelegd. Aiki- Jutsu is een verdedigings “sport” uit Japan die zich kenmerkt door cirkelvormige bewegingen waarmee de kracht van de aanvaller wordt weggeleid en een nieuwe richting wordt gegeven, de bewegingen zien er soepel uit maar zijn niettemin zeer effectief.


Aiki- Jutsu  is een prachtige manier om te leren op niet agressieve wijze toch weerbaar te zijn. Deze verdedigingsvorm is ook uitermate geschikt voor meisjes en vrouwen. De sport is, naast het verdedigingsaspect, ook vooral leuk om te beoefenen omdat alle bewegingsmogelijkheden van het lichaam worden aangesproken; tijdens het oefenen wordt ondermeer aandacht besteed aan conditie, technieken, reactievermogen, concentratie en soepelheid.


In onze Dojo is het mogelijk jezelf verder te bekwamen en kyu graden (banden) te behalen, dit gaat d.m.v. vastgestelde examens, deze examens worden afgenomen door daarvoor bevoegde leraren verbonden aan Wakai Ryu en zijn internationaal erkend door de IBA (international Budo Academy)

Lestijden

De les worden op de maandagavond van 19.30u tot 21.00u gegeven.

Naast de reguliere lessen op de maandagavond kunnen de deelnemers aan deze cursus ook meedoen aan verschillende stages welke regelmatig in het centrum en daarbuiten georganiseerd worden, deze stages staan onder auspicien van Renshei C. de Jongh, 8e dan de data staan vermeld in de agenda

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 14 jaar die zich wil bekwamen in deze prachtige verdedigingssport.


Kosten

De kosten van de lessen zijn 30,- euro per maand (per kwartaal te voldoen), voor de stages zal een extra bijdrage worden gevraagd, een proefles is gratis.


Kleding

Een judopak is voldoende, er is een kleedruimte aanwezig.