Cursus Ayurvedische massage

Ayurvedische massage is bedoeld om het lichaam te helpen ontspannen en gezond te houden/ de gezondheid te bevorderen, Ook kan de massage helpen bij het herstellen van blessures, het loslaten van in het lichaam opgehoopte afvalstoffen en vastgezette emoties met als doel dat men weer meer soepel en open door het leven kan gaan.

Om dit te bewerkstellingen zijn er diverse massage technieken die je tijdens de cursus leert toepassen, verder leer je over marma's (drukpunten) en energiebanen, werken met prana en gewicht, de werking van verschillen soorten olie en natuurlijk komt ook de Ayurvedische gedachte over gezondheid aan bod.
Een leuke maar best pittige cursus waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan.
De cursus start vanaf 16 januari 2016. De kosten voor de 8 zaterdagmiddagen (totaal  24 contacturen) zijn 289,- euro per persoon. Kom je met je partner dan in de bijdrage 250,- euro per persoon. Voor de cursus neem je 3 eigen handdoeken mee, 1 grote en 2 middelmaat, gemakkelijke kleding en pen/papier voor het maken van notities.
Voor de olie wordt gezorgd en ook zul je nu en dan informatie op papier uitgerijkt krijgen. Aan de cursus kunnen maximaal 20 mensen deelnemen. Aanmelding kan via de site of je kunt je opgeven bij Aldi.

Studiegroep boeddhisme

De vorm van boeddhisme die wordt bestudeerd is die vanuit de Tibetaanse traditie, deze traditie behoort tot de Mahayana stroming. 

Lees meer...

persoonlijke afspraken

Soms kun je oefenen wat je wilt in de yoga groep en toch het idee hebben dat er allerlei zaken blijven liggen. Dan kan het nuttig zijn in een persoonlijk consult eens specifieker te kijken naar de achtergronden van het obstakel wat je ervaart. Tijdens zo'n gesprek kunnen worden uitgezocht wat nu goede oefeningen zijn die speciaal bij jou passen op dat moment. Ook kan er ademtherapie worden gegeven en kleine massages. Als laatste kunnen we ook kijken naar de chakra's en hoe deze funktioneren en jou emotioneel en lichamelijk beinvloeden.

Wanneer je een afspraak wil maken dan kan dat op woensdagmiddag vanaf 1 uur, de kosten zijn 15,- euro per half uur, je kunt jezelf via de site opgeven voor een consult.

.

.

Aiki-jutsu

Wat is Aiki-jutsu?

Aiki-jutsu behoort tot de martial arts, ofwel oude Japanse krijgskunsten waarvan de basis al meer dan 1000 jaar geleden is gelegd. Aiki- Jutsu is een verdedigings “sport” uit Japan die zich kenmerkt door cirkelvormige bewegingen waarmee de kracht van de aanvaller wordt weggeleid en een nieuwe richting wordt gegeven, de bewegingen zien er soepel uit maar zijn niettemin zeer effectief.

Lees meer...

Hatha Yoga

Deze bewegingsvorm bestaat uit zeer gevarieerde reeksen van oefeningen (asanas), afgewisseld met ontspanning. Bij de uitvoering van de oefeningen wordt veel aandacht besteed aan de wijze waarop men het beste kan in en uitademen...

Lees meer...